fbpx

Хирургия

Наред с лечения в областта на ендодонтията, имплантологията и пародонтологията, нашите специалисти предлагат и хирургични лечения като екстракция на зъби и отстраняване на кисти. Подобни хирургични намеси, често не изискват специални грижи след процедурата и не причиняват дискомфорт за дълго, но гарантират отлични резултати на финала на лечението. 

Екстракция на зъби

Изваждането (екстракцията)  на зъба е един от най-крайните методи на лечение, които рядко прилагаме в нашата клиника. Прибягваме към това, само когато няма шанс да възстановим зъба или когато той причинява други увреждания. 

Екстракция на мъдреци обикновено се налага, когато:

– не могат да пробият венците;

– израствайки предизвикват инфекции;

– увреждат съседните зъби и костта.

Преди да пристъпим към самата манипулация, задължително трябва да бъдат излекувани всички инфекции в устната кухина, ако има такива. След операцията ще са ви нужни няколко дни за да се възстановите напълно, а ние ще се постараем да чувствате минимален дискомфорт.

Отстраняване на кисти

Кистите са обвити в капсули кухини, пълни с кистозна течност. Те могат да се развият почти навсякъде в човешкото тяло, не само в челюстната кост. Кистите могат да се развият поради заразяване на даден зъб или независимо от него. Ако не бъдат отстранени, те продължават да растат и това може да доведе до сериозни проблеми.

Постоянно нарастващите кисти на челюстта не се усещат от пациентите и често се диагностицират от зъболекарите случайно, при лечение на съседни зъби.

Премахването на кисти в нашата клиника е рутинна хирургична процедура, като зъбът причинил появата им обикновено не се налага да бъде екстрахиран (изваден). В зависимост от размера на кистата и наличието на други заболявания, нашите специалистите решават какво хирургично лечение да изберат.

Гарантираме ви, че ще обърнем сериозно внимание на проблема и ще направят всички необходими изследвания, без значение че става дума за рутинна манипулация.

Shopping Basket