fbpx

Пародонтология

Възпалението на венците се проявява в много различни форми, вариращи от много лека (гингивит, който обхваща само венеца) до тежка (пародонтит, при който се наблюдава увреждане на костта) . Пародоннталното лечение се разделя в три фази – инициална, хирургична и поддържаща. В зависимост от тежестта на заболяването се преценява през кои фази трябва да премине едно лечение.
70% от населението на България страда от някаква форма на пародонтит. При липса на адекватно лечение може да се стигне до загуба на зъбите. Важно е да се знае, че пародонтита е инфекциозно заболяване причинено от патогеннни микроорганизми. При правилно проведено лечение обаче, това е заболяване, което подлежи на лечение.
В Панов Детал предлагаме специализирано пародонтално лечение, с което се стремим максимално да запазим живота и здравето на вашите естествени зъби и венци. Горди сме, че имаме много пациенти, които сме излекували и продължаваме да поддържаме пародонталното им здраве добро, вече много години.
Нашите специалисти ще изготвят индивидуален план за лечение, съобразен с вашите нужди. Ние ще се погрижим за усмивката ви, а вие може да бъдете спокойни, че се намирате в добри ръце.

Гингивит

Когато плаката не се отстранява правилно, венците около зъба се зачервяват, подуват и възпаляват. За това са отговорни милионите бактерии в плаката, която се натрупва около зъбите в рамките на часове след измиването. Това зачервяване, подуване и възпаление се нарича гингивит. Той кара венците да изглеждат подпухнали и да кървят при измиване или почистване с конец. Когато плаката се отстрани с ефективно четкане и почистване, подуването и зачервяването отшумяват. Гингивитът не причинява загуба на опора на венците или костите.

Свържете се с нас и запазете час за консултация, за да вземем мерки заедно.

Пародонтит

Пародонтита представлява деструктивна възпалителна реакция на венците към плаката, която засяга около 10 % от населението. Той е много по-агресивен от гингивита и причинява разграждане и загуба на околните кости и венци. Ако възпалението прогресира и разрушаването на тъканите не бъде овладяно и лекувано, зъбът може да се разклати и в крайна сметка да бъде загубен.

Проучвания показват, че в до 50% от случаите, пародонтита се предава генетично. Хубаво е да ни информирате, ако в семейството ви се наблюдават случаи на парадонтит, за да вземем навременни мерки и да предотвратим по-тежки възпалителни процеси.

Shopping Basket