fbpx

Корекция на венците

Усещате, че венците ви са постоянно на показ когато се усмихвате и това ви кара да се чувствате некомфортно? Или зъбите ви са оголени и се виждат корените им? Чувствителни са и ви болят когато се храните или пиете?
В клиника Панов Дентал предлагаме безболезнен метод за корекция  на венците, с който ще възвърнете отново увереността в усмивката си.

Кога се налагат корекции?

Има редица причини, поради които може да се наложи корекция на венеца:

  • Ако има голямо количество тъкан, която покрива зъбите ви. Допълнителната тъкан на венците може да е резултат на възпаление или генетични причини.
  • Открити венци, известни също като гингивална усмивка. Това е резултат от хиперактивен мускул на устната, който я повдига твърде нагоре и излага венците на показ.
  • Ако се наблюдава изпъкване на горната челюст, венците могат да изглеждат по-забележими.
  • Зъбите ви са оголени в следствие на рецесии на венеца. Причината често е неправилна техника на четкане.

Какви са предимствата?

Независимо дали се премахва или добавя тъкан, корекцията на венците има за цел да ги оформи така, че да изглеждат пропорционално на зъбите. При корекцията се следват естетичните критерии на лицето за постигане на хармония в усмивката.

Повдигането на венците подобрява самочувствието и ви позволява да се усмихвате уверено.

Покриването на оголените корени води до възвръщане на предишните, естествени нива на венеца. Премахва се болката и се възстановява комфорта по време на хранене. Естетиката се подобрява.

Ние ще отделим време, за да изготвим план за лечение според вашите нужди. Ще се постараем да направим усмивката ви перфектна.

Какво включват процедурите?

Повдигане на венец

Тази процедура обикновено се завършва в едно посещение. Премахва се излишната тъкан, като автоматично се запечатват кръвоносните съдове. Това помага за по-лесното и бързо възстановяване.

Възстановяване на венец

При рецесии, за покритието на корените се взема малка присадка от небцето, която се поставя върху оголените участъци.

И двете оперативни намеси са практически безболезнени, макар да е възможен лек дискомфорт веднага след процедурата. Ще ви предпишем леки болкоуспокояващи, за да избегнете неприятното усещане.

Shopping Basket