fbpx

Ендодонтия

За да осигурим възможно най-доброто решение, ние извършваме лечението на коренови канали (ендодонтия) само под микроскопско увеличение. Така проведена, ендодонтията на нашите специалисти, доказано постига изключително добри резултати при нашите пациенти.

Това специализирано лечение е особено важно, ако вече лекуван преди това коренов канал, развие повторна инфекция и се наложи релечение.

Успехът и оцеляването на лекувания зъб зависят от много фактори като състояние и анатомията на зъба и размера на инфекцията преди лечението на кореновия канал.

Нашите професионалисти използват най-съвременното оборудване, което ни позволява да ви предложим възможно най-добрите резултати.

Какво представлява Микро-ендодонтията?

Една от най-често срещаните стоматологични процедури е лечение на коренови канали или ендодонтска терапия. “Прохождането” на кореновите канали позволява на зъболекаря да премахне бактериите вътре в зъба ви и да го запази функционален. Рутинна процедура в нашата клиника е ендодонтията с микроскопска помощ, известна още като микро-ендодонтия. Ние извършваме ендодонтските процедури под микроскоп, за да запазим функцията и формата на естествения зъб. Този метод води до по-малко усложнения и почти елиминира причините за инфекция.

Няколко от основните причини за избора на ендодонтия с помощта на микроскоп, включват:

Прецизност – Използването на микроскоп, ни позволява да видим повече детайли, отколкото бихме могли с просто око.

Минимална намеса – Запазваме възможно най-много здрави тъкани.

По-лесен достъп – С помощта на микроскопа зъболекарите имат достъп до зони, които са по-предизвикателни за достигане. По-добрата визуализация предотвратява усложнения.

Откриване на допълнителен канал – По време на традиционното кореново лечение, зъболекарят лесно може да пропусне допълнителен канал, който някои зъби имат. Ако това се случи, инфекцията може да продължи да се разпространява в костта. С помощта на микроскоп, зъболекарят може да забележи всички скрити канали и да изчисти инфекцията напълно, за да спаси зъба.

Ендодонтска микрохирургия и кой има полза от нея?

Грануломи и кисти – Когато има обширно възпаление около корена на зъба, често то не се повлиява от консервативното кореново лечение. Тогава апикалната микрохирургия е средство за отстраняване на тези лезии и запазване на зъба.

Калцифицирани канали – Ако корените на зъба се калцират, прохождането им може да стане трудно или невъзможно. Освен екстракцията, апикалната микрохирургия може да бъде друга опция за спасяване на зъба.

Неуспешно кореново лечение – Това може да се случи по редица причини, но ако нормалното кореново лечение не успее, ще е необходима микрохирургия за завършване обработката на кореновия канал и запазване на зъба.

Shopping Basket