Нашият адрес София, ул. Отец Паисий 47
Телефон: (+359) 885 940 898 Обади се днес!
Работно време Пон. - Пет.: 09-17
Свържете се с нас на email: [email protected]

Лечение и профилактика

Поддръжката и проследяването на завършените ни случаи е важна част от политиката на клиника Панов Дентал. Организираме напомняне за профилактично почистване, индивидуално за нуждите на всеки пациент. Така можем да следим за спазването на хигиената, да открием проблем в зародиш и да реагираме навреме.

Пародонтално почистване

Здравето на венците е от съществено значение за дълготрайността на всяко лечение! Тъй като, проблемите на венците са причинени от бактериите в устата, контролирането им е много важно. Пародонталното почистване се грижи точно за това - редовно отстраняване на биофилма и зъбния камък от повърхността на зъбите.

Изграждане на разрушени зъби

Когато зъбите са :
- загубили 2 или повече стени
- имат разрушение под венеца;
- ендодонтско лечение;
- били са с корона;
Трябва да се изградят преди да им се постави окончателното керамично възстановяване /корона или овърлей/. Трябва да се оформят с щифт и/или композит за изграждане, за да придобие форма, която подпомага за стабилността и дълготрайността на окончателното възстановяване.

Ендодонтско лечение

Много често попадаме на зъби, които вече са претърпели някакво лечение, но то има нужда от преработване. Когато зъбът е мъртъв се налага ендодонтско релечение /лечение на каналите/. Това се случва в 1-2 посещения, в които се работи под микроскоп.